Everse koos ook voor Ajax: "Het sentiment was toen veel minder"

12 juli 2021, 16:25

De transfer van Steven Berghuis naar Ajax is zo goed als rond en het is wachten op witte rook vanuit Amsterdam. De aanvoerder van de Rotterdammers is zeker niet de eerste Feyenoorder die naar de aartsrivaal gaat. In het verleden ging onder meer Jan Everse vanuit Zuid-Holland naar Noord-Holland.

"Maar in die tijd was het sentiment allemaal veel minder", aldus Everse in gesprek met De Telegraaf. "Mijn situatie was ook anders. Berghuis was de sterspeler van Feyenoord, ik speelde niet omdat ik een enorm conflict had met trainer Vujadin Boskov. Ik heb er nooit spijt van gehad, want ik vind Ajax óók een heel mooie club."

Everse was tussen 1973 en 1977 bij Feyenoord en was daarna van 1977 tot 1980 actief bij Ajax. Volgens de geboren Rotterdam doen de Amsterdammers nu uitstekende zaken. "Hij heeft zich dik bewezen in Nederland en ook voor Ajax is hij daarmee een zekerheidje. Zeker als je kijkt naar wat ze betaald hebben voor Antony en Sébastien Haller."

Natuurlijk is men in Rotterdam niet bij met de aanstaande overgang van de sterspeler. "Maar het zal wel in hele slechte aarde vallen bij de fans van Feyenoord", besluit Everse. Eerder vandaag doken al beelden op van fans van Feyenoord die shirts van Berghuis aan het verbranden waren. Ook op Social Media zijn de reacties bepaald niet mals.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen