Muurschildering Rashford beklad; buurtbewoners schieten te hulp

12 juli 2021, 20:19

In Manchester is na de verloren EK-finale van Engeland een muurschildering van Marcus Rasfhord beklad. De aanvaller van Manchester United faalde vanaf elf meter vanaf elf meter en moest het na afloop ontgelden. Gelukkig schoten buurtbewoners te hulp en staken zij Rashford een hart onder de riem.

Rashford werd zondagavond in de absolute slotfase binnen de lijnen gebracht om zo een strafschop te kunnen nemen. Hij raakte echter de paal en uiteindelijk trokken de Italianen aan het langste eind in Londen. Na afloop werd de aanvaller het slachtoffer van racistische berichten op social media en moest zijn muurschildering het dus ook ontgelden.

Nadat vandalen in Manchester hun gang waren gegaan, besloten buurtbewoners in te grijpen. Zij beplakten de schildering met doeken, hartjes en mooie boodschappen. Zo was er onder meer te lezen dat Rashford in Manchester nog altijd wordt gezien als een held en rolmodel. Ook de burgemeester van de stad reageerde al op de gebeurtenissen in de wijk Withington.

"Dit is verachtelijk en beschamend. We kunnen niet trotser zijn op Marcus en zijn rol in het Engelse nationale team om ons land naar een eerste grote finale in 55 jaar te brengen", aldus burgemeester Andy Burnham. Het is nog niet bekend hoe de schade aan de muurschildering zal worden hersteld.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen