Bakker tekent bij Leverkusen: "Past perfect in ons profiel"

12 juli 2021, 21:28

Mitchel Bakker laat Paris Saint-Germain definitief achter zich en gaat aan de slag bij Bayer Leverkusen. De Duitse club maakte maandagavond bekend dat de 21-jarige jeugdinternational voor vier jaar tekent in de BayArena. Bakker stond de afgelopen twee seizoenen onder contract bij PSG.

"Ik krijg hier de kans om mezelf bij een grote club verder te ontwikkelen", aldus Bakker op de website van Leverkusen. "Het totaalplaatje van Leverkusen heeft me overtuigd om te komen. De mensen van de club hebben hun interesse duidelijk laten merken en de gesprekken waren uitstekend. De club wil succesvol zijn en dat wil ik ook."

Ook technisch directeur Simon Rolfes is erg blij met zijn aanwinst. "Mitchel is een technische en dynamische speler aan de buitenkant. Hij pas perfect in ons profiel. Het is een jonge speler, die zich nog kan ontwikkelen. Hij heeft bij een Europese topclub al op het allerhoogste niveau gespeeld. Wij weten zeker dat deze samenwerking succesvol zal zijn."

Volgens de doorgaans goed ingevoerde transferspecialist Fabrizio Romano ontvangt PSG liefst tien miljoen euro voor de linkspoot. Bakker had in Parijs nog een contract tot medio 2023 en speelde eerder bij Ajax. In de zomer van 2019 liet hij Amsterdam transfervrij achter zich voor een avontuur in de Ligue 1.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen