Lodeweges hoefde niet lang na te denken na belletje PEC Zwolle

13 juli 2021 – PEC Zwolle heeft de terugkeer van Dwight Lodeweges wereldkundig gemaakt. De 63-jarige trainer, die overkomt van de KNVB, wordt in de Overijsselse hoofdstad de assistent van Art Langeler. Lodeweges heeft zich voor twee seizoenen verbonden aan de club waar hij in het verleden al twee keer op de loonlijst stond.

Lodeweges hoefde niet lang na te denken na belletje PEC Zwolle

"Toen PEC Zwolle contact met mij opnam na mijn vertrek onlangs bij de KNVB, heb ik niet lang na hoeven denken", geeft Lodeweges toe op de clubsite. "Ik heb hier in al die jaren met verschillende mensen ontzettend fijn samengewerkt. Ik ken de club, maar ook heel veel (jonge) spelers uit de eerste selectie waar ik onder andere als high potential coach mee heb gewerkt. PEC Zwolle heeft mij destijds, toen ik door de KNVB gevraagd werd voor assistent-bondscoach, de kans gegeven die ervaring aan te gaan. Daar ben ik de club nog altijd dankbaar voor."

De Zwollenaren waren al enige tijd op zoek naar een veldtrainer. "Het is geen geheim dat ik graag op het veld sta om met die jongens aan de gang te gaan. Ik zie hier een mooie uitdaging voor mij weggelegd waar ik alle energie die ik in me heb in ga stoppen", aldus Lodeweges, wiens contract bij de KNVB na het mislukte EK niet werd verlengd.

In Zwolle weet men wie het in huis haalt. "Dwight is gepokt en gemazeld. Hij weet met zijn ervaring en altijd aanwezige enthousiasme iedere speler waarmee hij werkt beter te maken. Dat heeft hij in het verleden, en niet alleen bij PEC Zwolle, veelvuldig laten zien. Daarnaast is het een groot voordeel dat hij vanuit zijn eerdere periodes in Zwolle de club, de clubcultuur en veel jonge spelers vanuit zijn tijd bij de KNVB kent", reageert technisch manager Mike Willems. "Als je als club de kans krijgt om iemand als Dwight bij je trainersstaf te voegen, moet je dat direct doen."

Eredivisie

gerelateerd