Zaakwaarnemer spreekt van 'hetze' tegen Frank de Boer

13 juli 2021 – Guido Albers is van mening dat er een hetze werd gevoerd tegen Frank de Boer, die na het mislukte EK opstapte als bondscoach van het Nederlands elftal. De zaakwaarnemer van de 51-jarige trainer was onlangs te gast bij de podcast De Vrienden van de Media en blikte terug op het bondscoachschap van zijn cliënt.

Zaakwaarnemer spreekt van 'hetze' tegen Frank de Boer

De Boer stopte als bondscoach nadat Oranje door Tsjechië op het EK werd uitgeschakeld. "Op het moment dat die rode kaart (van Matthijs de Ligt, red.) viel, kreeg ik dat slechte gevoel. Wat er daarna allemaal is gebeurd, is uitgebreid beschreven. Er is daarna een soort van hetze gekomen en als je de zaakwaarnemer van Frank de Boer bent, dan komt dat wel hard aan", aldus Albers.

De zaakwaarnemer merkte dat De Boer vanaf het moment dat hij instapte onder grote druk stond. "Dat is best bizar, dat hij werd afgerekend op clubniveau. Ik kan genoeg voorbeelden noemen van trainers die fantastisch waren als bondscoach, maar op clubniveau niet en andersom ook. Als je acht van de vijftien wedstrijden wint, vier gelijkspeelt en Tsjechië is je derde verliespartij, dan is het statistisch helemaal niet zo slecht gegaan", gaat hij verder.

De Boer had tijdens zijn bondscoachschap voortdurend met kritiek te maken. "Het voetbal moest goed zijn, er moest 4-3-3 worden gespeeld, Weghorst moest erin, Promes moest eruit, Babel moest eruit… Elke dag was er wel weer iets wat er moest gebeuren", vervolgt Albers. "Het ging mij gewoon te ver. Frank heeft in de periode bij Ajax best wel iets goeds neergezet. Over de buitenlandperiode kan iedereen iets van vinden, maar niemand is daar zelf bij geweest. Uiteindelijk is dat niet succesvol verlopen."

Oranje

gerelateerd