VVV strikt boomlange doelman, Cornelisse langer bij Vitesse

13 juli 2021, 16:00

VVV-Venlo heeft met Lukás Zima een opvolger voor de vertrokken Thorsten Kirschbaum in huis gehaald. De doelman komt over van het Italiaanse Genoa CFC en tekent in Limburg een contract voor twee seizoenen. Zima was tot op heden alleen actief in Italië en kiest nu dus voor een nieuw avontuur.

"Ik ken VVV-Venlo als Eredivisieclub en heb afgelopen seizoen veel van de club voorbij zien komen in het nieuws, ook vanwege de prestaties van Georgios Giakoumakis. Ik kijk er naar uit om deze kans aan te grijpen om me in de Nederlandse competitie te onderscheiden", vertelde de nieuwe doelman op de clubwebsite van VVV.

Zima liet zijn geboorteland Tsjechië op jonge leeftijd achter zich om bij Genoa te gaan spelen. Daarna verdedigde de 1,96 meter lange goalie ook de clubkleuren van Reggiana, Unione Venezia, Mantova, Perugia en AS Livorno. Tussen 2010 en 2017 was Zima ook jeugdinternational voor Tsjechië, maar een 'echte' interland zat er nog niet in.

Vitesse bindt doorgebroken Cornelisse

Ook vanuit Arnhem was er dinsdagmiddag contractnieuws. Vitesse heeft de verbintenis van Enzo Cornelisse namelijk verlengd tot medio 2024. De 19-jarige verdediger maakte afgelopen seizoen regelmatig zijn opwachting in de ploeg van Thomas Letsch en ziet zijn ontwikkeling beloond worden met een verbeterd contract in GelreDome.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen