Maguire vergeleken met Van Dijk: "Hij zit in dezelfde categorie"

13 juli 2021, 18:50

Harry Maguire slaagde er met Engeland niet in om de EK-finale te winnen, maar kan volgens ploeggenoot Dean Henderson terugkijken op een goed toernooi. De 24-jarige doelman staat bij Manchester United geregeld op het veld met Maguire en is lovend over de centrumverdediger.

Terwijl er wereldwijd veel twijfel is over de kwaliteiten van Maguire, is Henderson overtuigd van de kwaliteiten van de 37-voudig international. "Hoe kun je nou twijfelen over Harry Maguire?", vraagt Henderson zich hardop af in gesprek met talkSPORT. "Hij speelt alles bij Manchester United, de grootste voetbalclub ter wereld en geeft altijd alles."

Henderson vindt de kritiek onterecht en zet Maguire in een fraai rijtje. "Ik zet hem in dezelfde categorie als Virgil van Dijk. De komende jaren zal blijken dat ik gelijk heb, want hij wordt alleen maar beter. Helaas kun je niet altijd een geweldige wedstrijd spelen omdat niemand perfect is. Maar Harry is echt een geweldige centrumverdediger."

Maguire gaat beginnen aan zijn derde seizoen bij United, dat in 2019 zevenentachtig miljoen euro voor hem betaalde aan Leicester City. Na het vertrek van Ashley Young werd hij zelfs aanvoerder van zijn ploeg. United begint op zaterdag 14 augustus aan het nieuwe seizoen met een thuiswedstrijd tegen Leeds United.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen