Lodeweges legt keuze voor PEC Zwolle uit: "Dat heb ik gemist"

13 juli 2021 – Dwight Lodeweges gaat bij PEC Zwolle aan de slag en vertrekt dus definitief bij het Nederlands elftal. De assistent-trainer en de voetbalbond verlengden zijn contract bewust nog niet, omdat eerst duidelijk moest worden of de nieuwe bondscoach wel met hem wilde werken. Nu kiest Lodeweges eieren voor zijn geld.

Lodeweges legt keuze voor PEC Zwolle uit: "Dat heb ik gemist"

Al twee keer eerder was hij actief bij de eredivisionist. Nu wordt hij de rechterhand van Art Langeler. "Het voelt als thuiskomen. Maar wat wil je ook? Alles klopt bij PEC. De staf, het stadion, de grasmat. En dan heb ik het nog niet eens over de gemoedelijkheid die er in Zwolle heerst. Ik voel me hier gewoon op mijn plek. Bovendien was ik na 3,5 jaar bij de KNVB ook wel weer toe aan iets nieuws", vertelt Lodeweges tegenover De Stentor.

Hij gaat in Zwolle aan de slag als veldtrainer. Het moet Langeler ruimte geven om zich meer te richten op het individu en om meer te monitoren in de spelersgroep. "Er zijn genoeg momenten dat Art er gewoon bij is. Zeker in de aanloop van een wedstrijd, wanneer we tactisch trainen. Maar daar omheen gaat hij, ook omdat hij niet allen hoofdcoach is, veel andere dingen doen. En kan ik dus veel veldwerk doen", aldus Lodeweges, die nu weer iedere dag op het veld kan staan met de spelers. "Dat heb ik wel gemist."

In het verleden was Lodeweges werkzaam als high potential coach bij de Zwollenaren. Destijds maakte hij talenten Rav van den Berg, Jarno Westerman, Thomas van den Belt, Eliano Reijnders, Samir Lagsir en Thomas Beelen van dichtbij mee. Nu staan zij voor hun doorbraak in het eerste team. "Dan is het toch prachtig om die jongens, samen met oude knakkers als Bram van Polen, opnieuw te begeleiden en nog beter te maken? Als club wil je natuurlijk ook dat de jonge gasten stappen maken."

Oranje

gerelateerd