Transfer João Mário naar Benfica zorgt voor woede bij Sporting

13 juli 2021 – De transfer van João Mário houdt de gemoederen in Portugal en Italië behoorlijk bezig. De middenvelder laat Internazionale achter zich voor een nieuwe uitdaging bij SL Benfica, maar daar is Sporting CP het niet mee eens. De regerend landskampioen gaat stappen ondernemen tegen de Italianen.

Transfer João Mário naar Benfica zorgt voor woede bij Sporting

João Mário maakte in 2016 een miljoenentransfer van Sporting naar Inter. De Portugezen lieten echter een clausule opnemen dat de Italiaanse topclub de speler niet mocht verkopen aan een andere club uit Portugal. João Mário maakt nu echter de overstap van Milaan naar Benfica. Zijn contract bij Inter werd vlak voor zijn transfer ontbonden.

Daar is Sporting het niet mee eens en de club heeft het er niet bij te laten zitten. De titelhouder wilde João Mário graag langer in het Estádio José Alvalade houden. De middenvelder speelde afgelopen seizoen al op huurbasis bij De Leeuwen. Nu kiest hij er dus voor om aan de slag te gaan bij de grote rivaal uit Lissabon.

Benfica wilde 7.5 miljoen euro betalen aan Inter, terwijl Sporting 3.5 miljoen of tafel wilde leggen. Daarom kozen de Italianen eieren voor hun geld en mocht João Mário gratis de deur uit lopen om zo te voorkomen dat er een miljoenenbedrag naar Sporting zou moeten. João Mário speelde de afgelopen jaren ook bij West Ham United en Lokomotiv Moskou.

Eredivisie

gerelateerd