'Berghuis-transfer helpt Calvin Stengs naar Ligue 1'

13 juli 2021, 22:19   Bijgewerkt: 13 juli 2021, 22:28

Calvin Stengs staat op het punt om een buitenlands avontuur aan te gaan. De international is dinsdag aangekomen in Nice om bij de plaatselijke voetbalclub een contract te tekenen. De aanvaller kan een meerjarig contract tekenen aan de Cote d'Azur, mits de clubs er onderling uitkomen.

Steven Berghuis was volgens De Telegraaf de eerste keuze van OGC Nice, maar hij koos voor een binnenlandse transfer van Feyenoord naar Ajax. Daardoor moest de Franse subtopper doorschakelen. In die zoektocht is de ambitieuze club uitgekomen in Alkmaar.

Voor Stengs is het een interessant avontuur. Nice pikte trainer Christophe Galtier op bij landskampioen Lille en aast nu op eenzelfde stunt. De Franse club wordt geleid door het steenrijke Britse concern Ineos en wil richting de top van de Ligue 1 klimmen. Daarvoor zijn versterkingen nodig en Stengs moet er dus één van worden. Dat de AZ'er moet komen is geen toeval: de nieuwe hoofdtrainer is namelijk idolaat van de Hollandse School.

Technisch manager Max Huiberts kan rekenen op tien miljoen euro voor de zelfopgeleide aanvaller. Het is de vraag wat er verder nog geen gebeuren bij AZ: Teun Koopmeiners wordt al langer gelinkt aan een transfer naar Atalanta Bergamo, terwijl Myron Boadu op weg lijkt naar AS Monaco.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen