Huntelaar-geruchten ontkend: "Daar is niets van waar"

14 juli 2021 – Rogier Meijer ontkent dat Klaas-Jan Huntelaar deze zomer een bezoek heeft gebracht aan De Goffert, het stadion van NEC. Lokale media schreven vorige maand dat de 37-jarige spits was gespot bij het onderkomen van de Nijmegenaren, maar daar blijkt niets van waar te zijn.

Huntelaar-geruchten ontkend: "Daar is niets van waar"

"Dat verhaal is een eigen leven gaan leiden", vertelt hoofdtrainer Meijer tegenover Voetbal International. "Ik heb ook gelezen dat hij bij het stadion is gesignaleerd. Daar is niets van waar. Vanuit NEC heeft alleen Ted van Leeuwen (technisch directeur, red.) contact met hem gehad."

NEC versterkte zich deze transferperiode met Lasse Schöne en hoopt met Huntelaar nog een routinier aan te trekken. "Van mij mag hij komen. Graag zelfs, want ik denk dat hij nog veel kan toevoegen", zegt Meijer, die in de jeugd van De Graafschap samenspeelde met de spits. "Maar Klaas-Jan moet eerst voor zichzelf de beslissing nemen of hij door wil. Die keuze heeft hij nog niet gemaakt."

Wat Schöne betreft is Huntelaar volgend seizoen NEC'er. "Dat zou geweldig zijn. Het is een heel grote persoonlijkheid en een goed mens. Hij is liefhebber, dat zag je ook toen hij vorig seizoen nog voor Schalke koos. Hij is altijd fit en maakt overal zijn goal. Dat is nooit een issue geweest. Ik zou hem er natuurlijk graag bij hebben. Zijn kwaliteiten zijn welkom", zei de Deense middenvelder vorige maand tegen De Gelderlander.

Huntelaar zit na zijn vertrek bij Schalke 04 zonder club. De spits heeft voldoende opties om een extra hoofdstuk aan zijn rijke voetballoopbaan toe te voegen, maar heeft nog niet besloten of hij er nog een jaar aan vast wil plakken. Huntelaar is de afgelopen maanden niet alleen in verband gebracht met NEC, maar ook De Graafschap, sc Heerenveen en FC Twente.

Eredivisie

gerelateerd