'Malen bereikt persoonlijk akkoord met Dortmund'

14 juli 2021, 12:17

Het heeft er alle schijn van dat Donyell Malen volgend seizoen het shirt van Borussia Dortmund om de schouders draagt. De 22-jarige aanvaller heeft volgens Bild een persoonlijk akkoord bereikt met de Duitse nummer drie van vorig seizoen. Nu is het aan de clubs om tot overeenstemming over de transfervoorwaarden te komen.

Er zit nog een verschil van vijf miljoen euro tussen vraag en aanbod. Waar PSV dertig miljoen euro verlangt voor de dertienvoudig Oranje-international, biedt Borussia Dortmund 25 miljoen euro. Nu de Duitse club doorpakt voor Malen, is Noni Madueke niet meer in beeld als versterking voor het nieuwe seizoen.

In Eindhoven houdt men sterk rekening met een zomers vertrek van Malen, die ook gelinkt is aan Liverpool. Ook Denzel Dumfries lijkt de club te verlaten. "We worden op de hoogte gehouden door Mino Raiola, hun zaakwaarnemer", zegt technisch manager John de Jong tegen Voetbal International. "Ze weten wat wij willen hebben en we hebben deze spelers de ruimte gegeven om met geïnteresseerde clubs te gaan praten. Als zij overeenstemming hebben, dan zal de betreffende club zich bij ons melden."

Op dit moment heeft PSV nog geen bod ontvangen voor de EK-gangers. "Maar dat kan natuurlijk heel snel veranderen. Als ze nog niet tot elkaar zijn gekomen, dan melden Donyell en Denzel zich op 18 juli weer bij ons. Maar de kans dat ze beiden gaan is natuurlijk heel groot", besluit De Jong, die de eveneens gewilde Madueke en Cody Gakpo in principe niet laat gaan.

Malen moet in Dortmund de opvolger worden van Jadon Sancho, die zijn loopbaan vervolgt bij Manchester United. Volgens De Telegraaf wil PSV op zijn beurt Luuk de Jong bij Sevilla weghalen om het vertrek van Malen op te vangen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen