Leeuwinnen knokken zich naar remise in laatste test voor Spelen

14 juli 2021, 13:14   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

De Oranje Leeuwinnen hebben woensdag de laatste oefenwedstrijd richting de Olympische Spelen afgewerkt. Achter gesloten deuren speelde de ploeg van bondscoach Sarina Wiegman met 3-3 gelijk tegen Canada.

Op de trainingsaccommodatie in het Japans Kamogawa kwam Oranje met 0-1 achter, waarna Vivianne Miedema de stand gelijktrok. Canada, de nummer acht van de FIFA-ranking, kwam vervolgens opnieuw op voorsprong en verdubbelde zelfs de marge. Via Jackie Groenen en de ingevallen Lineth Beerensteyn knokten de Leeuwinnen zich na rust terug tot 3-3.

Eigenlijk zou Oranje vlak voor het vertrek naar Japan oefenen tegen Zuid-Afrika. De opponent werd echter getroffen door een corona-uitbraak, waardoor een streep door de vriendschappelijke wedstrijd ging. Omdat een nieuwe oefenpartner niet werd gevonden, werkten de Leeuwinnen op 3 juli een uitzwaaitraining af.

Volgende week woensdag begint het echte werk voor Oranje. Dan neemt de ploeg van Wiegman het op tegen Zambia, op papier de zwakste tegenstander in de groepsfase. Drie dagen later is Brazilië de tegenstander, waarna weer drie dagen later gespeeld wordt tegen China.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen