Xavi Simons laat zich met goal en assist gelden bij PSG

14 juli 2021, 13:13   Bijgewerkt: 14 juli 2021, 15:35

Xavi Simons heeft zich woensdag laten gelden in een oefenwedstrijd van Paris Saint-Germain. De achttienjarige Nederlandse middenvelder bereidde tegen Le Mans een doelpunt voor en bepaalde vervolgens de eindstand op 4-0, zijn eerste goal in het eerste elftal van de Franse grootmacht.

Simons kreeg in de eerste oefenwedstrijd ter voorbereiding op het nieuwe seizoen als invaller een helft speeltijd van trainer Mauricio Pochettino. Toen het Nederlandse talent binnen de lijnen kwam, stond het 2-0. Mauro Icardi had de score geopend, Ismaël Gharbi nam na een knappe actie van de debuterende Achraf Hakimi het tweede doelpunt voor zijn rekening.

De 2-0 bleef tot vlak voor tijd op het scorebord staan. Op aangeven van Simons maakte Bandiougou Fadiga drie minuten voor tijd het derde doelpunt van de Parijzenaars, waarna de Nederlander zelf ook een duit in het zakje deed door de bal onberispelijk langs de doelman van Le Mans te schieten.

Simons maakte februari dit jaar zijn officiële debuut voor Paris Saint-Germain in de bekerwedstrijd tegen SM Caen. Twee maanden later volgde zijn vuurdoop in de Ligue 1. Als invaller mocht de voormalig jeugdspeler van FC Barcelona toen een paar minuten meedoen tegen RC Strasbourg.