Paraguay en Ecuador op drempel van WK

7 oktober 2005, 07:00

In de spannende Zuid-Amerikaanse kwalificatiepoule kunnen Ecuador (foto) en Paraguay zich dit weekend definitief plaatsen voor het WK in Duitsland. Indien beide ploegen er zaterdag in slagen om respectievelijk Uruguay en Venezuela te verslaan, voegen ze zich bij Brazilie en Argentinie als Zuid-Amerikaanse WK-deelnemers.

In de Zuid-Amerikaanse poule, die bestaat uit tien landen, plaatsen de beste vier ploegen zich rechtstreeks voor het WK. Daarnaast speelt de nummer vijf een playoff tegen Australie om een WK-ticket. De strijd om deze vijfde plaats is ongemeen spannend. Momenteel staat Uruguay vijfde, maar met duels tegen Ecuador en Argentinie voor de boeg zullen de Uruguayanen er een hele kluif aan krijgen om deze positie te behouden.

Colombia en Chili hebben momenteel een punt minder dan Uruguay en mogen zaterdag onderling uitvechten wie een ultieme gooi kan doen naar de vijfde plaats. De Colombianen hebben hierbij het voordeel dat ze in eigen stadion mogen aantreden tegen de Chilenen. Vier dagen later moet Colombia op bezoek in Ecuador, terwijl Chili thuis Ecuador ontvangt.

Paraguay

Paraguay

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen