'Messi levert helft salaris in en tekent vijfjarig contract bij Barça'

14 juli 2021, 14:55   Bijgewerkt: 14 juli 2021, 15:17

Lionel Messi en FC Barcelona hebben een principe-akkoord over een langer verblijf in Camp Nou bereikt, zo melden diverse Spaanse media. De 34-jarige Argentijnse aanvaller is akkoord gegaan met een salarisverlaging van liefst 50 procent en als de laatste plooien worden gladgestreken, zet hij zijn handtekening onder een vijfjarig contract met een ontsnappingsclausule van 350 miljoen euro.

Het gonst al tijden van de geruchten over de toekomst van Messi. De laatste weken wees alles er al op dat de zesvoudig Gouden Bal-winnaar langer in Barcelona te bewonderen zal zijn, ondanks dat zijn oude contract onlangs afliep en ondanks dat Barça enorme financiële zorgen heeft. Messi realiseert zich dat zijn club grote geldproblemen heeft en is daarom akkoord gegaan met een forse salarisverlaging.

Nu de partijen een principe-akkoord hebben bereikt, is de kans levensgroot dat Ronald Koeman ook volgend seizoen kan beschikken over Messi. De verwachting is dat het nog wel even zal duren voordat er witte rook komt. De juristen en adviseurs moeten de contracten nog doornemen, waar waarschijnlijk nog wel een paar dagen overheen zullen gaan. De officiële aankondiging volgt mogelijk pas aan het eind van deze maand.

Eigenlijk bestond er geen twijfel over het langer aanblijven van Messi. Natuurlijk werd de Argentijn wel in verband gebracht met een vertrek uit Camp Nou, maar meer dan wat vage geruchten waren dat niet. Nu Messi zijn contract met liefst vijf jaar gaat verlengen, ziet het ernaar uit dat de American Dream niet van de grond zal komen. Althans, niet als hij zijn contract bij Barça uitdient.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen