Britse premier wil wetswijziging: stadionverbod bij online racisme

14 juli 2021 – De Britse premier Boris Johnson wil online racisme richting voetballers hard aanpakken. Woensdag kondigde hij een wetswijziging aan die het mogelijk moet maken om mensen die zich schuldig maken aan racistische berichten een stadionverbod op te leggen. Een wet die momenteel alleen geldt voor racistische uitingen in het stadion, moet binnenkort ook online racisme omvatten. 

Britse premier wil wetswijziging: stadionverbod bij online racisme

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou. Stop op tijd 18+, hands24x7.nl.

In Engeland werd deze week flink aangedrongen op een dergelijke wetswijziging. Aanleiding was het online racisme waar enkele spelers van de nationale ploeg na de verloren EK-finale mee te maken kregen. Een online petitie gericht aan de Engelse voetbalbond FA en de overheid werd meer dan een miljoen keer ondertekend en ook in de politiek gingen geluiden op om gehoor te geven aan die oproep.

"Racisme is een probleem in het Verenigd Koninkrijk", lichtte de premier toe. "Dat moet worden aangepakt en gestopt. We gaan stappen nemen om de wet aan te passen, zodat wanneer iemand zich schuldig aan online racisme richting voetballers, diegene niet meer naar de wedstrijden kan. Geen mitsen en maren, geen uitzonderingen en geen excuses." 

Volgens de huidige Britse wetgeving kunnen stadionverboden van drie tot tien jaar opgelegd worden. Ook kunnen overtreders worden gedwongen om hun paspoort in te leveren bij buitenlandse wedstrijden. 

Reacties

Oranje

gerelateerd