Eiting: "Veertien jaar Ajax gewend, maar Genk bevalt goed"

14 juli 2021 – Carel Eiting bereidt zich bij KRC Genk momenteel voor op een nieuw avontuur in de Belgische competitie. De voormalig Ajacied is tot dusver blij met zijn overstap. Dat vertelde hij aan ESPN na het 1-1 gelijkspel met Genk tegen AZ.

Eiting: "Veertien jaar Ajax gewend, maar Genk bevalt goed"

"Het gaat goed", begon Eiting. "We zijn twee weken in voorbereiding en spelen zaterdag de Super Cup (tegen Club Brugge, red.). Het is een leuke staf, een leuk team en een leuke club, dus ik ben blij." Vorig seizoen werd Eiting nog verhuurd aan het Engelse Huddersfield Town, maar deze zomer werd besloten dat hij definitief kon vertrekken. Bij het Genk van landgenoot John van den Brom hoopt de middenvelder nu wel een rol van betekenis te kunnen spelen. 

"Ik denk dat ik een goede indruk heb achtergelaten, maar uiteindelijk gaat het om meer wedstrijden dan alleen die twee weken", weet Eiting. "Ik ben elke dag hard bezig op de training en probeer me zo veel mogelijk te laten zien. Het is hier heel leuk; het is altijd leuk om nieuwe omgevingen te zien, nieuwe mensen te spreken en nieuwe dingen te leren. Daar word ik gelukkig van."

Eiting erkende wel dat het wennen is bij Genk. "Ik ben veertien jaar Ajax gewend, dus alles is anders. Maar het bevalt me heel goed. Natuurlijk is het wennen: andere dingen die verwacht worden, een ander type spelers om je heen. Het zijn andere types dan waar ik mee heb gespeeld bij Ajax. Andere jongens, andere kwaliteiten. De een wil de bal meer diep, de ander juist in de voeten. Daar moet ik op letten: waar ga ik vrijlopen om een bal goed te krijgen en naar de goede plek spelen?"

Eiting tekende bij Genk een contract tot medio 2025. Zaterdag kan hij in de Super Cup-wedstrijd tegen landskampioen Club Brugge voor het eerst aan de bak. De reguliere competitie begint een week later, met een uitwedstrijd tegen Standard Luik.

Eredivisie

gerelateerd