'AZ kan cashen: zowel Stengs als Boadu levert vijftien miljoen op'

14 juli 2021, 20:43

Het lijkt er sterk op dat Calvin Stengs en Myron Boadu komend seizoen niet het shirt van AZ zullen dragen. De aanvallers worden beiden in verband gebracht met een transfer naar de Ligue 1, respectievelijk naar OGC Nice en AS Monaco. Bij beide spelers wordt nu een transfersom van zo'n vijftien miljoen euro genoemd. 

De transfer van Stengs naar Nice lijkt al dichtbij; de rechtsbuiten ontbrak woensdag bij de oefenwedstrijd tegen KRC Genk, omdat hij in Frankrijk was om zijn transfer af te ronden. Eerder werd gesproken van een transfersom van tien miljoen euro, maar het Algemeen Dagblad meende woensdagavond dat het ging om 'een gegarandeerde transfersom van rond de vijftien miljoen euro'.

Daarmee zou het de op drie na meest lucratieve transfer ooit worden voor AZ. Alleen Vincent Janssen (voor 22 miljoen euro naar Tottenham Hotspur), Alireza Jahanbakhsh (voor 19 miljoen naar Brighton & Hove Albion) en Guus Til (voor 18 miljoen naar Spartak Moskou) leverden de club meer op. 

Boadu moet de club hetzelfde gaan opleveren, meldde althans het Franse L'Équipe woensdag. De krant schreef dat veel clubs geïnteresseerd zijn in de twintigjarige spits, maar dat AS Monaco de beste papieren heeft. Ook Olympique Lyon zou hem graag binnenhalen, maar die club moet eerst zelf verkopen. Monaco zelf heeft juist haast bij de transfer, omdat het al vroeg instroomt in de (derde) voorronde van de Champions League.

Ook hier gaat het naar verluidt dus om een transfersom van rond de vijftien miljoen euro. Een akkoord is er echter nog niet en wordt ook niet voor het einde van deze week verwacht, stelde de Franse krant. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen