Willem ll-speler gaat voor zijn kans en wijst Olympische Spelen af

15 juli 2021, 09:02   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Dylan Ryan maakte vier jaar geleden de overstap van Liverpool naar Willem ll, maar een doorbraak is er nog niet van gekomen. Dat moet dit seizoen gebeuren, als het aan de Australische verdediger ligt. Met die doelstelling liet hij de Olympische Spelen zelfs lopen.

Drie weken geleden kreeg hij een telefoontje van de bondscoach van Australië: hij mocht mee naar Japan, maar zou dan wel een van de reserves worden. Die uitnodiging liet hij na wat bedenktijd aan zich voorbij gaan. "Ik wil mijn kans bij Willem II pakken, punt", vertelt de mandekker tegenover het Brabants Dagblad. "Ik had nu mee naar Tokio mogen gaan, met de ploeg mogen trainen, oefenduels mogen spelen en tijdens wedstrijden op de tribune mogen zitten. En als er dan iets zou gebeuren met een van de jongens in de selectie, dan zou ik misschien doorschuiven en in actie komen."

Maar zekerheid had hij dan allerminst. Het zorgt ervoor dat hij de voorbereiding in Tilburg belangrijker vindt dan het avontuur in Tokio. "Ik weet ook wel dat het een once in a lifetime-kans was. In totaal hebben er in de geschiedenis maar tachtig Australische voetballers deelgenomen aan de Spelen, ik had op dat lijstje kunnen staan. Maar ik keek naar het grotere plaatje. Wat nou als ik het hele toernooi op de tribune zou blijven zitten? Dan had ik de Olympische Spelen niet echt meegemaakt én mijn kans bij Willem II verknald."

Ryan was vorig seizoen nog ver van speeltijd verwijderd bij de Tricolores. Hij besloot dan ook op huurbasis naar Melbourne Victory te gaan in november 2020. Daar heeft hij geen spijt van gehad: "Ik heb vier wedstrijden in de Aziatische Champions League gespeeld, negentien duels in de Australische competitie en twee keer gescoord. Echt, i freaking loved it. Het was een geweldige ervaring. Ik voelde mezelf letterlijk iedere wedstrijd beter worden. Ik heb zó veel geleerd in Melbourne, dat wil ik nu bij Willem II laten zien", besluit de mandekker.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen