Unicum op EK is laatste kunstje van topscheidsrechter Brych

15 juli 2021 – Felix Brych zet een punt achter een zijn internationale carrière. Voor de 45-jarige topscheidsrechter uit Duitsland is de cirkel rond na het voor hem succesvolle EK. "Ik miste nog een groot, succesvol toernooi in mijn carrière. Nu voelt mijn carrière perfect", licht hij toe.

Unicum op EK is laatste kunstje van topscheidsrechter Brych

Brych had de leiding over vijf EK-duels en dat is een unicum in het mondiale voetbal. De Duitser is de eerste die zoveel wedstrijden mocht fluiten op een eindtoernooi. Meerdere scheidsrechters hadden het record van vier duels in handen. "Tijdens het EK ben ik wekenlang extreem gefocust geweest, anders kun je niet meedoen aan een toernooi als dit. Ik denk niet dat ik deze prestatie of motivatie ken herhalen", zegt Brych tegen Kicker. "Daarom heb ik besloten dat ik mijn internationale carrière rond de jaarwisseling beëindig."

In Duitsland wordt het besluit van Brych ontvangen als een verrassing. Gezien zijn leeftijd kon hij nog een aantal jaren mee in het internationale voetbal en over drie jaar organiseert Duitsland ook nog eens het eerstvolgende EK. Björn Kuipers is 48 jaar en hij floot zondag nog de EK-finale. Hij overweegt bovendien om zijn internationale carrière te verlengen.

Brych geldt als een van de beste scheidsrechters ter wereld. Tijdens zijn loopbaan floot hij onder andere de finale van de Europa League (2014) en de Champions League (2017).

Oranje

gerelateerd