Gemeente terughoudend in situatie noodlijdend ADO Den Haag

15 juli 2021, 10:46

De gemeente stelt zich uiterst terughoudend op in de situatie van ADO Den Haag. De achterban van ADO wil dat de gemeente de noodlijdende club helpt, maar vooralsnog worden er geen toezeggingen gedaan. Sportwethouder Hilbert Bredemeijer heeft wel toegezegd mee te denken over het oplossen van de financiële problemen.

"De gemeente probeert niet in verantwoordelijkheden van anderen te treden, maar wil gewoon zorgvuldig bijdragen aan een goede situatie", citeert Omroep West de wethouder. Hart voor Den Haag/Groep de Mos heeft een duidelijke boodschap voor de gemeente. "Als er niets gebeurt, koerst onze club regelrecht op een faillissement af', aldus raadslid Ralf Sluijs. 'De gemeente is dan eigenaar van een stadion zonder club."

Lees ook: Tijd dringt: ADO móét voor eind juli een koper vinden

Het stadion vormde een struikelblok in de onderhandelingen met potentiële kopers van de club, die formeel zijn afgehaakt. ADO moet per jaar iets meer dan een miljoen aan stadionhuur betalen. Het Haags Supporterscollectief wil dat de 'idioot' hoge huur wordt verlaagd. Echter vindt D66 niet dat de gemeente bij moet springen. "Dat ADO is gedegradeerd is natuurlijk niet iets dat op de gemeente moet worden afgewenteld", aldus Daniël Scheper.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen