Zwarts ruilt Excelsior in voor 'prachtige competitie'

15 juli 2021 – Joël Zwarts vertrekt met onmiddellijke ingang bij Excelsior Rotterdam. De aanvaller gaat aan de slag in de tweede Bundesliga bij SSV Jahn Regensburg. De aanvaller is blij met zijn buitenlandse avontuur en ook de Rotterdammers zijn positief over de transfer.

Zwarts ruilt Excelsior in voor 'prachtige competitie'

"Wij gunnen Joël deze stap van harte, al vinden wij het uiteraard jammer dat hij vertrekt. Wij zijn een club waar jonge, talentvolle spelers de kans krijgen om stappen te zetten. Joël heeft zich enorm ontwikkeld in beide perioden dat hij voor ons heeft gespeeld. Eerst in de jeugd en de afgelopen twee seizoenen in het eerste elftal", reageert technisch directeur Nick Kersten op het vertrek van de aanvaller. 'Hij had eerder aangegeven dat hij graag de volgende stap wilde zetten in zijn carrière en die kans deed zich nu voor."

Zwarts reageert ook op de website van zijn oude club. "Excelsior heeft een belangrijke rol gespeeld in mijn ontwikkeling. In totaal heb ik vijf jaar bij de club gespeeld. Eerst in de jeugd, waar ik al snel werd doorgeschoven. Dat is top geweest voor mij. Het was een leuke periode, met goede teams en leuke trainers", aldus de aanvaller, die vanuit de jeugdopleiding de overstap maakte naar Feyenoord. Daar wist hij niet door te breken, waarna hij verhuurd werd aan FC Dordrecht. Transfervrij keerde hij daarna terug bij de Kralingers.

"In mijn eerste jaar heb ik veel geleerd van Ricardo Moniz, die veel met mij sprak. Afgelopen seizoen had ik helaas veel last van blessures, waardoor ik meer wedstrijden miste dan mij lief was. Het waren helaas niet de beste seizoenen van de club en van de spelers, maar ik heb toch deze mooie transfer verdiend. Excelsior heeft dus een belangrijke rol in mijn carrière tot nu toe gespeeld", aldus Zwarts, die het tweede niveau in Duitsland als een prachtige competitie ziet: "Met tegenstanders als HSV, Werder Bremen, Schalke, Fortuna Düsseldorf, St. Pauli. Ik kan mijn borst dus natmaken, maar heb er vooral heel veel zin in."

Keuken Kampioen Divisie

gerelateerd