Robben hakt knoop door en zet punt achter carrière

15 juli 2021, 12:50   Bijgewerkt: 15 juli 2021, 17:54

Arjen Robben heeft een knoop doorgehakt over zijn carrière: de 37-jarige aanvaller stopt. Dat maakt Groningen donderdagmiddag bekend via de officiële kanalen. De fysieke ongemakken hebben geleid tot dit besluit. "Uiteindelijk moet je ook eerlijk zijn naar jezelf, maar deze beslissing moet nog wel even indalen", reageert Robben.

Robben maakte een jaar geleden zeer verrassend zijn comeback in het profvoetbal. Nadat hij aanvankelijk was gestopt, begon het toch weer te kriebelen bij de 96-voudig Oranje-international. Het seizoen verliep voor Robben toch anders dan gehoopt. Het lichaam sputterde tegen, zoals veel vaker in zijn carrière. Robben kwam tot zeven optredens voor Groningen, waarin hij twee doelpunten voorbereidde. Dat deed hij in de uitwedstrijd tegen FC Emmen.

Na afgelopen seizoen vroeg Robben bedenktijd over het wel of niet doorgaan. "Ik heb veel gesprekken gevoerd. Ik kom steeds tot dezelfde conclusie: ik had nog graag gewild, alleen ook realistisch zijn", zegt hij tegen FC Groningen TV. "Het emotionele en rationele botst dan, maar je moet een verstandige beslissing nemen. Die heb ik denk ik nu genomen, alleen je neemt hem niet van harte."

Lees ook: Robben licht verder toe: 'Beslissing eerlijk en realistisch'

De opluchting over zijn besluit overheerst nog niet. "Daar moet tijd overheen gaan. Ik had nog graag gewild, ik had nog wat moois voor ogen. Voor volle stadions spelen was wel een doel, dat had ik nog zo graag gewild. Niet alleen voor mezelf, maar ook voor de fans. Ik heb zulke mooie reacties gehad. Het hele jaar door, ook als het wat minder ging."

Toekomst

De toekomst laat Robben open. "Nu even niks. Dit hoofdstuk is nu afgesloten. Ik ben geen speler meer van de club, ik ben nu supporter. De kinderen hebben nu vakantie, hopelijk kunnen we ook nog even op vakantie. Ik heb nog geen concrete plannen voor de toekomst."

FC Groningen houdt Robben het liefst betrokken bij de club. "Groningen is mijn club. Die verbondenheid zal altijd er zijn. Of dat gelijk een actieve rol is binnen de club, dat denk ik niet. Ik denk dat het goed is om afstand te nemen en tijd te nemen voor gezin. Over de toekomst kan ik nog niet zoveel zeggen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen