FC Utrecht laat doelman Nijhuis ervaring opdoen in Eerste Divisie

15 juli 2021, 17:14

FC Utrecht laat Thijmen Nijhuis vlieguren maken in Maastricht. De Domstedelingen stallen de 22-jarige doelman voor één seizoen aan MVV, waar Nijhuis hoopt zijn oude vorm terug te vinden. Utrecht heeft tevens het contract van de keeper verlengd tot medio 2023.

Nijhuis was vorig seizoen kortstondig de eerste doelman van Utrecht, maar raakte na enkele flaters zijn plek onder de lat kwijt. Daarna keerde hij niet terug in het eerste elftal. Wel speelde hij een behoorlijk aantal wedstrijden namens Jong FC Utrecht in de Eerste Divisie: 77 in totaal, waarvan dertien vorig seizoen.

"Ook voor de keeperspositie geldt dat de concurrentie groot is. Thijmen heeft aangegeven in deze fase van zijn loopbaan voor een kans als eerste keeper in een eerste elftal te willen gaan, zodat hij vlieguren kan maken", legt technisch directeur Jordy Zuidam het tijdelijke vertrek van Nijhuis uit.

"Bij MVV Maastricht krijgt hij nu die mogelijkheid. Daarnaast zijn we blij dat Thijmen nog een jaar langer aan FC Utrecht verbonden blijft. We houden Thijmen goed in de gaten en wensen hem veel succes in Maastricht in het nieuwe Keuken Kampioen Divisie-seizoen", gaat hij verder.

Klaas Wels, de nieuwe trainer van MVV, is blij met de komst van Nijhuis. "Thijmen is een zeer talentvolle keeper, waarbij we hopen dat hij zijn vorm van het seizoen 2018/19 weer gaat behalen, toen heeft hij een enorm goed seizoen gedraaid. MVV is een mooi podium voor hem om een boost aan zijn carrière te geven", laat hij weten.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen