Dusan Tadic: "Ajax behoort ook tot de top 10 van Europa"

15 juli 2021, 21:41

Het einde van het huwelijk tussen Dusan Tadic en Ajax is nog lang niet in zicht. Grote clubs als FC Barcelona en AC Milan flirtten met de 32-jarige Servische aanvaller, maar Tadic is nog lang niet op zijn werkgever uitgekeken. Binnenkort tekent hij een nieuw contract, waardoor hij tot liefst 2027 vastligt in Amsterdam.

Tadic en Ajax zijn een match made in heaven. Sinds de komst van de aanvaller wonnen de Amsterdammers onder meer twee landstitel en schopten zij het tot de halve finale van de Champions League. De cijfers zijn veelzeggend: Tadic was tot nu toe in 149 officiële wedstrijden bij 146 doelpunten direct betrokken. 76 keer maakte hij de goal zelf en 70 keer verzorgde hij de assist.

De meeste spelers kunnen de verleiding van een club als Barcelona niet weerstaan, maar Tadic speelt al bij zijn droomclub. "Alles aan Ajax is speciaal. De manier van spelen, de filosofie", zegt de aanvoerder in het Algemeen Dagblad. Contractueel is vastgelegd dat Tadic na zijn afscheid als speler in een andere rol verder gaat bij Ajax. "Normaal gesproken zal ik na mijn carrière trainer worden. Ik moet nog bekijken of het echt iets voor mij is en focus me nu nog vooral op mijn loopbaan als speler. Maar als ik in het voetbal actief wil blijven, dan is trainer worden een mooi alternatief, lijkt me. En ik heb daar het talent voor, denk ik."

Tadic blijft bij Ajax en het ziet er niet naar uit dat er dit jaar veel belangrijke spelers de club zullen verlaten, in tegenstelling tot de seizoenen daarvoor. "Dat spelers nu bij ons blijven, is een goed teken. Het is een signaal ook, denk ik wel", aldus Tadic. "Want AC Milan behoort misschien wel de top 10 van Europa, maar Ajax ook. En Ajax is de mooiste van allemaal."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen