FIFA straft werkgever Zoet met fikse transferban en geldboete

16 juli 2021, 13:35

Spezia mag twee jaar lang geen nieuwe spelers aantrekken. De Italiaanse club van doelman Jeroen Zoet heeft volgens de FIFA regels overtreden bij het aantrekken van minderjarige spelers. Daarnaast moet de club uit de bekende kustplaats een boete van 460.000 euro betalen. Spezia heeft aangekondigd in beroep te zullen gaan.

De tuchtcommissie van de FIFA straft Spezia voor het aantrekken van minderjarige spelers uit Nigeria. De Italiaanse club zou de afgelopen jaren een groot aantal Afrikaanse voetballers van onder de achttien jaar naar de club hebben gehaald. Daarbij zijn de transferregels en de nationale immigratiewetten overtreden.

"We zijn verrast door het besluit van de FIFA om onze club dit zware transferverbod op te leggen", laat de voorzitter van Spezia weten in een verklaring. Spezia mag de komende vier transferperiodes geen spelers naar de club halen. Eerder kregen Chelsea, FC Barcelona, Real Madrid en Atlético Madrid al een soortgelijke straf.

Spezia eindigde afgelopen seizoen op de vijftiende plaats in de Serie A en wist zich op die manier te handhaven. De dertigjarige Zoet had daar slechts een klein aandeel in. De voormalig speler van PSV, RKC Waalwijk en FC Utrecht speelde slechts zeven wedstrijden. In het nieuwe voetbaljaar hoopt hij op meer speeltijd.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen