'Sevilla zet zinnen op ex-NAC'er als concurrent Luuk de Jong'

16 juli 2021, 14:31

Umar Sadiq staat in de belangstelling van Sevilla. De Nigeriaanse spits heeft een uitstekend seizoen achter de rug bij UD Almería en lijkt te worden beloond. Sevilla is namelijk op zoek naar een concurrent voor Luuk de Jong en Youssef En-Nesyri. Sadiq staat hoog op het verlanglijstje.

De inmiddels 24-jarige Sadiq heeft ondanks zijn relatief jonge leeftijd al een groot aantal clubs achter zijn naam staan. Hij kwam op vroeg terecht in Italië, waar hij in de jeugd speelde bij USD Lavagnese, Spezia Calcio en AS Roma. Bij die clubs was hij vervolgens ook actief in de hoofdmacht, maar een doorbraak bleef in eerste instantie uit.

Daarom werd Sadiq verhuurd aan Bologna, Torino, Rangers, Perugia en Partizan Belgrado. In Breda is hij ook een oude bekende, aangezien hij in 2018 een half jaar bij NAC speelde. In de Eredivisie was hij goed voor vijf doelpunten in twaalf wedstrijden. Via Partizan belandde hij vorige zomer bij het Spaanse Almería en daar ging het bijzonder goed.

In 38 wedstrijden vond hij twintig keer het net en volgens Marca is dat bij Sevilla opgevallen. Almería hoopt echter een bedrag van liefst dertig miljoen euro te ontvangen. Dat is de helft van de afkoopsom die in het contract van de Nigeriaan staat. Sevilla heeft met De Jong en En-Nesyri op dit moment twee centrumspitsen binnen de selectie.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen