Transferweekje: Ajax, Feyenoord, AZ, Ronaldo en Kane

17 juli 2021, 12:00

Het EK is achter de rug, de voorbereiding op het nieuwe seizoen is in volle gang en dus begint ook het transfergeweld los te barsten. De markt is inmiddels al enige tijd open en clubs zijn druk bezig hun selectie op orde te krijgen. Een overzicht van de meest aannemelijke, terugkerende geruchten en verhalen van de afgelopen zeven dagen uit binnen- en buitenland.

Drukke dag in Amsterdam

Deze vrijdag stond grotendeels in het teken van de transferactiviteiten van Ajax. Zo werd de pikante transfer van Steven Berghuis door de club officieel bevestigd. Zijn komst zou geen invloed hebben op de transfer van Kamaldeen Sulemana, maar deze ketste toch af. De Amsterdammers vonden dat ze door de Ghanees aan het lijntje werden gehouden en besloten de onderhandelingen te staken. Zo kwam Sulemana vrijdag bij het Franse Stade Rennais terecht. Ook Kjell Scherpen zal komend seizoen niet voor de club spelen: hij rondde zijn transfer naar Brighton & Hove Albion af. Wie wel voor Ajax koos was aanvoerder Dusan Tadic. De aanvaller kon naar AC Milan, maar gaf de voorkeur aan een nieuw contract in Amsterdam. "AC Milan behoort misschien wel tot de top tien van Europa, maar Ajax ook", lichtte hij zijn besluit toe. "En Ajax is de mooiste van allemaal." 

Feyenoord kan de markt op

Leegloop bij AZ

Calvin Stengs, Myron Boadu en Teun Koopmeiners waren de afgelopen jaren de gezichten van de veelgeroemde jeugdopleiding van AZ. Het lijkt er echter op dat de club zich op een nieuwe generatie zal moeten beroepen. Stengs rondde deze week al zijn transfer naar OGC Nice af en Boadu lijkt hem snel achterna te gaan met een stap naar AS Monaco. Ook voor Koopmeiners kwam deze interesse vanuit de Ligue 1: Stade Rennais zou hem graag willen inlijven. De club heeft echter wel concurrentie van Atalanta. Het roept de vraag op wat de gevolgen zijn voor AZ. Gaat er een nieuwe generatie opstaan, of nemen aanwinsten als Vangelis Pavlidis en Sam Beukema het team op sleeptouw? 

Ronaldo blijft tóch in Turijn

Kane gaat nergens heen

Deze zomer leek er toch echt geen ontkomen aan voor Tottenham Hotspur: Harry Kane zou zijn heil ergens anders gaan zoeken. Na het mislopen van Champions League-voetbal wilde de spits naar verluidt een stap maken naar een ploeg waar hij om de prijzen zou kunnen spelen. Champions League-finalisten Manchester City en Chelsea hadden daarbij de beste papieren, maar of het zover komt is nog maar zeer de vraag. De nieuwe trainer Nuno Espírito Santo liet tijdens zijn eerste persconferentie in ieder geval duidelijk blijken wat zijn eigen standpunt is: "Harry is van ons, hij is niet te koop."

Spectaculaire ruildeal?

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen