Haller neemt Ajax bij de hand in oefenduel met Anderlecht

16 juli 2021, 21:32   Bijgewerkt: 16 juli 2021, 21:46

Ajax heeft in de eerste serieuze test van de voorbereiding gewonnen van Anderlecht. In België was het Sébastien Haller die de Amsterdammers bij de hand nam en voor beide treffers zorgde. De wedstrijd eindigde daarmee in 0-2; de derde overwinning (uit vier) van Ajax in deze voorbereiding. 

Het best mogelijke Ajax kwam Anderlecht niet tegen. De Amsterdammers missen nog altijd veel internationals en moesten daarom opnieuw een beroep doen op reservespelers en enkele jeugdspelers als Kenneth Taylor, Victor Jensen en Youri Baas. Dusan Tadic en Sébastien Haller waren de enige echte sterkhouders in de basiself. Het waren dan ook juist die twee die na slechts zeven minuten spelen de openingstreffer verzorgden.

Een voorzet van Zakaria Labyad was eigenlijk te hard, maar belandde nog bij Tadic. De aanvoerder, die eerder deze week bijtekende tot 2024, controleerde de bal hard en gaf opnieuw voor richting Haller. Het was een harde voorzet op de spits, maar hij wist er raad mee. Van dichtbij zorgde hij dat de 0-1 op het scorebord verscheen. Het was de enige treffer in de eerste helft tegen Anderlecht, dat na Koninklijke HFC, Quick '20 en SC Paderborn gezien kon worden als de eerste serieuze tegenstander van de Amsterdammers.

De tweede helft was qua scoreverloop een kopie van de eerste. Opnieuw was het Haller die binnen tien minuten na het eerste fluitsignaal scoorde. Een voorzet van Labyad werd door Mohammed Kudus gemist, maar was aan de Ivoriaan wel besteed. Nog enkele talenten kregen in het tweede bedrijf de kans, maar aan doelpunten konden ze Ajax niet meer helpen. Het zou bij de twee goals van Haller blijven: 0-2.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen