Van Bommel krijgt versterking: concurrentie voor Weghorst

16 juli 2021, 23:42

Wout Weghorst kan zich opmaken voor een concurrentiestrijd bij VfL Wolfsburg. De selectie van zijn nieuwe trainer Mark van Bommel werd vrijdag namelijk versterkt met de Duits-Engelse spits Lukas Nmecha. De aanvaller kwam voor acht miljoen euro over van Manchester City, dat hem in 2019 ook al eens verhuurde aan Wolfsburg.

Een serieuze concurrent dus voor Weghorst, die vorig seizoen nog onomstreden eerste spits was van Wolfsburg. Slechts één keer, in de tweede competitiewedstrijd tegen SC Freiburg (1-1), begon hij niet in de basis. Met twintig competitiedoelpunten moest hij alleen Robert Lewandowski, André Silva en Erling Haaland boven zich dulden op de topscorerslijst. 

Dit seizoen zal hij het dus op moeten nemen tegen de 22-jarige Nmecha, die deze zomer nog Europees Kampioen werd met Duitsland Onder 21. Met vier goals en een assist had hij een mooie bijdrage aan die zege. Op clubniveau speelde Nmecha afgelopen seizoen op huurbasis bij Anderlecht, waar hij in 31 wedstrijden veertien keer scoorde en drie assists gaf. Eerder verhuurde City hem aan Preston North End, Wolfsburg en Middlesbrough. Bij The Citizens zelf speelde hij nooit een officiële wedstrijd in het eerste elftal. 

Het was de tweede versterking van de dag voor Van Bommel, die eerder op de dag ook de Belgische verdediger Sebastiaan Bornauw mocht verwelkomen. Hij kwam voor 13,5 miljoen euro over van 1. FC Köln. Eerder werden middenvelders Maximilian Philipp en Aster Vranckx al aangetrokken, van wie laatstgenoemde voorlopig langs de kant staat met een kuitblessure. Van Bommel kent overigens vooralsnog een valse start in Duitsland: twee van zijn eerste drie oefenduels gingen verloren (0-3 tegen Hansa Rostock en 0-1 tegen Holstein Kiel).

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen