Gold Cup-avontuur Suriname eindigt na fatale minuut

17 juli 2021, 08:29   Bijgewerkt: 17 juli 2021, 08:49

Voor Suriname zit het avontuur in de Gold Cup er bijna op. De Nederlands getinte ploeg van bondscoach Dean Gorré verloor ook het tweede groepsfaseduel tegen Costa Rica met 1-2 en heeft daarmee geen uitzicht meer op de knock-outfase. In de openingswedstrijd was Jamaica al met 2-0 te sterk.

Het was Beitar Jerusalem-aanvaller Gleofilo Vlijter die Suriname na zo'n 52 minuten spelen wel nog op voorsprong zette, maar daarna ging het mis. In de 58e én 59e minuut was Costa Rica trefzeker. Voormalig Arsenal-aanvaller (tegenwoordig speler van het Mexicaanse Leon) Joel Campbell maakte de eerste, waarna Deportivo La Coruna-middenvelder Celso Borges zijn land op voorsprong schoot. Na een rode kaart voor Francisco Calvo kwam Costa Rica de laatste vijf minuten nog wel met tien man te staan, maar dat was te kort om van te profiteren.

Het was de tweede nederlaag van Suriname, dat daarmee in de laatste groepswedstrijd tegen Guadeloupe (eveneens nog nul punten) nergens meer om speelt. Jamaica (1-2 winst op Guadeloupe) en Costa Rica wonnen hun eerste twee wedstrijden en zijn daarmee al zeker van een plek bij de laatste acht.

Voor Suriname is het een volgende tik, nadat het vorige maand ook al uitgeschakeld werd in de kwalificatie voor het WK van 2022. Canada was toen met 4-0 te sterk. Het nieuwe Suriname, dat door een aangepaste regelgeving tegenwoordig over spelers Ridgeciano Haps, Sean Klaiber, Warner Hahn en Kelvin Leerdam kan beschikken, heeft een flinke kwaliteitsimpuls gekregen, maar bleek toch nog te kort te komen voor het echte werk.