Bosz vertelde nieuwe ploeg: "Heb hekel aan laffe spelers"

17 juli 2021, 10:20

Peter Bosz is begonnen aan zijn nieuwe avontuur bij Olympique Lyonnais. Zoals altijd is hij aan zijn klus begonnen met een duidelijke visie. Dat werd direct op de eerste wedstrijdbespreking - voorafgaand aan de met 5-1 gewonnen oefenwedstrijd tegen de amateurs van Bourg en Bresse - direct duidelijk.

"Ik heb de groep verteld: 'Als ik ergens een hekel aan heb, is het aan laffe spelers. Dus dúrf!'", begon Bosz in het Algemeen Dagblad. "'Fouten maken mag. In het begin zullen we fouten maken in hoe we willen spelen, leer daarvan.'" Zo zag de trainer het gebeurde dat een bal tijdens de opbouw werd ingeleverd, waardoor zijn ploeg een tegengoal moest incasseren. "Die goal neem ik dan op me. We scoorden zelf ook drie keer door hoog druk zetten voorin."

Bosz krijgt in Lyon de kans om veel dingen naar zijn hand te zetten. Zo werd het trainingskamp - dat eigenlijk zoals altijd in de eerste week van de voorbereiding gepland stond - op zijn verzoek verzet. Wel stelt de clubleiding drie eisen aan de Nederlander. "Ze zeggen: 'Er moet gepresteerd worden. We willen dat je jeugd inpast, want dit is een club die prat gaat op zijn jeugdopleiding. En we moeten aanvallend voetbal spelen.'"

Opvolger Memphis

Daarnaast is een van de belangrijkste taken van Bosz het opvangen van het vertrek van Memphis Depay. "Zijn twintig goals en zeventien assists zul je moeten compenseren", weet de oefenmeester. "In principe is Moussa Dembélé zijn vervanger. Die jongen werd eerder voor 22 miljoen euro gekocht van Celtic en was vanaf januari een halfjaar verhuurd aan Atlético Madrid."

Vanavond wacht voor Olympique Lyon de eerste echte test van de voorbereiding. In Frankrijk speelt het om 21:00 uur een oefenwedstrijd tegen het VfL Wolfsburg van Mark van Bommel. 

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen