Pelupessy kon naar Nederland, maar kiest voor Turks avontuur

17 juli 2021, 14:34   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Joey Pelupessy verkiest een lucratief Turks avontuur boven een terugkeer naar de Eredivisie. De 28-jarige middenvelder tekent spoedig bij Giresunspor. De voormalig speler van Heracles Almelo en FC Twente heeft een mondeling akkoord met de promovendus. Pelupessy komt transfervrij over van Sheffield Wednesday.

Clubs uit de Nederlandse subtop hadden ook interesse in Pelupessy, maar een tweejarig contract in Turkije heeft de voorkeur van de geboren Almeloër. "Los van het feit dat zij een zeer goede aanbieding hebben gedaan, is Joey vooral erg enthousiast over het avontuur bij een heel ambitieuze club in een mooie competitie", laat zaakwaarnemer Revien Kanhai weten aan Voetbal International.

De nieuwkomer in de Turkse Süper LIg beschikt over een splinternieuw stadion aan de Zwarte Zee. "Joey, zijn vader en een collega van ons zijn er op bezoek geweest vorige week en dat gaf direct een heel goed gevoel. Er zit ook een nieuwe ambitieuze sportief directeur die een goed track record heeft als het om een gepromoveerde club aankomt. De eerste competitiewedstrijd is over een paar weken uit tegen Galatasaray, daar kijkt Joey enorm naar uit."

Pelupessy verruilde in de winter van 2018 Heracles voor Sheffield Wednesday. Daar kwam de speler tot 106 optredens in het Engelse Championship.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen