Galatasaray mist speler tegen PSV vanwege geschil met bond

17 juli 2021, 15:19

Galatasaray heeft tegen PSV niet de beschikking over Ogulcan Caglayan. De 25-jarige rechtsbuiten is niet speelgerechtigd voor Europees voetbal. Een langer spelend conflict is daar de oorzaak van. De PSV-opponent ligt overhoop met de Turkse bond (TFF).

Caglayan kwam vorige zomer transfervrij over van Rizespor en speelde afgelopen seizoen ook al twintig duels voor Galatasaray. Maar Rizespor tekende protest aan tegen de overgang. Volgens de club werden de regels overtreden. De verbintenis van Caglayan was ten onrechte opgezegd, zo oordeelde ook de beroepscommissie van de Turkse bond. Galatasaray moest hiervoor een schadevergoeding betalen van 1,2 miljoen euro. Ook werd Caglayan vorig seizoen drie wedstrijden geschorst.

Lees ook: tweetal Galatasaray test positief kort voor duel met PSV

Galatasaray ging in beroep en ligt de zaak momenteel nog bij de rechter. Het heeft ertoe geleid dat Caglayan niet speelgerechtigd is in de voorronde van de Champions League. De Turkse bond heeft geen licentie afgegeven, tot woede van Galatasaray.  "We hebben een zaak met een andere club over transfer van een van onze spelers. Wij hebben bezwaar gemaakt tegen deze zaak en dit wordt behandeld door de rechtbank. De UEFA ging akkoord met de inschrijving van de speler, maar de TFF geeft geen toestemming", zegt Galatasaray-president Burak Elmas tegen Habertürk TV. "Hier is geen enkele reden voor gegeven."

In de wedstrijden die Caglyan speelde voor Galatasaray, maakte de jeugdinternational van Turkije vier doelpunten.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen