Oefenzege Feyenoord op Werder Bremen bezorgt Slot ook zorgen

17 juli 2021 – Feyenoord gaat met een goed gevoel richting het Europese treffen met FC Drita in de voorronde van de Conference League. Het elftal van Arne Slot toonde zich zaterdagmiddag in een deels gevulde Kuip te sterk voor Bundesliga-degradant Werder Bremen: 2-1. Toch zijn er ook zorgen: vleugelverdedigers Marcus Pedersen en Tyrell Malacia vielen uit en moest Luis Sinisterra hinkend van het veld.

Oefenzege Feyenoord op Werder Bremen bezorgt Slot ook zorgen

Slot startte met de beoogde basiself voor komende donderdag. Dat betekende onder andere dat Marcos Senesi en Leroy Fer het centrale duo vormden, Marcus Pedersen als linksback speelde en Robert Bozenik in de spits stond. Slot zag zijn elftal veelbelovend starten. Een diep lopende Jens Toornstra werd in de zesde minuut perfect bediend met een lange pass van Senesi. Al glijdend passeerde Toornstra doelman Stefanos Kapino.

Feyenoord bleef het iniatief nemen. De thuisploeg kwam een aantal keer gevaarlijk voor het Duitse doel. Met een schot à la Luka Modric op het voorbije EK was Bryan Linssen het dichtste bij een tweede treffer. Maar Linssen zag zijn fraaie poging op de lat belanden. Bij een moment van onoplettendheid direct na de drinkpauze kreeg Feyenoord de gelijkmaker om de oren. Slordig balverlies van Fer werd afgestraft door Joshua Sargent.

Het spelbeeld bleef na rust hetzelfde. Achterin had Feyenoord de zaakjes op orde en bleef het de meest dreigende ploeg. De gastheren zagen dat beloond worden met een nieuwe voorsprong. Malacia verdiende een strafschop nadat hij goed wegdraaide in de zestien en vervolgens ondersteboven werd gelopen. Vanaf de penaltystip maakte Orkun Kökcü geen fout.

Slot zal vooral hopen dat iedereen het oefenduel zonder kleerscheuren heeft doorstaan. Pedersen en Malacia haalden het einde van de wedstrijd niet. Met de al geblesseerde Geertruida en de afwezige Ridgeciano Haps (interlandverplichtingen met Suriname) zit Feyenoord sowieso niet ruim in de vleugelverdedigers. Feyenoord eindigde zaterdagmiddag met Joao Teixeira en Mark Diemers op de backposities. In de blessuretijd moest Sinisterra met veel pijn naar de kant.

Opstelling Feyenoord: Bijlow; Pedersen, Fer, Senesi, Malacia; Toornstra, Kökcü, Til; Linssen, Bozenik, Sinisterra

Feyenoord

gerelateerd