"Makaay of Pizarro weg als Ruud komt"

24 juli 2006, 15:17

De toekomst van Roy Makaay bij Bayern München hangt aan een zijden draadje. De komst van uitgerekend een landgenoot, Ruud van Nistelrooy, dreigt hem zijn plaats in de Zuid-Duitse selectie te kosten. Voorzitter Franz Beckenbauer heeft immers aangegeven dat hij vijf spitsen te veel vindt. Aangezien Podolski en Santa Cruz niet ter discussie staan, lijkt Makaay of Claudio Pizarro het veld te moeten ruimen als Van Nistelrooy aangetrokken wordt.

"Ik kan me voorstellen dat, in dat geval het lukt om Van Nistelrooy te halen, Roy Makaay of Claudio Pizarro vertrekt", is de duidelijke taal van Der Kaiser. Pizarro echter heeft al aangegeven onder geen enkele voorwaarde te willen vertrekken. "Ik voel me thuis bij Bayern." De Nederlander Makaay houdt zich voorlopig op de vlakte. "We zien wel", was het enige dat de Gelderlander kwijt wilde over de situatie. Overigens heeft de voormalig spits van onder anderen Vitesse in april zijn contract in München nog verlengd tot 2008.

Coach Felix Magath heeft momenteel vier aanvallers tot zijn beschikking. Naast Makaay en Pizarro verder Roque Santa Cruz en Lukas Podolski. Daarmee is hij niet direct tevreden. "Het zou mooi zijn als we er een speler van het kaliber Van Nistelrooij bij zouden kunnen krijgen." 

Volgens voorzitter Franz Beckenbauer van de Bayern München is het verschil tussen vraag en aanbod nog vijf miljoen euro. Ferguson zou ongeveer achttien miljoen willen hebben voor de international, die nog tot 2008 onder contract staat. Beckenbauer is optimistisch. "Ik denk dat we er wel uit gaan komen."

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen