Bosz is Van Bommel de baas in onderling oefenduel

17 juli 2021, 22:58   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Peter Bosz heeft het bij Olympique Lyonnais vooralsnog beter op de rit dan Mark van Bommel bij VfL Wolfsburg. Die conclusie kon zaterdagavond getrokken worden na een onderling oefenduel tussen beide ploegen. In Frankrijk was de formatie van Bosz met liefst 4-1 te sterk voor de Duitsers.

De wedstrijd tussen Lyon en Wolfsburg was een duel tussen twee Nederlanders die dit seizoen aan een nieuwe uitdaging begonnen. Aan Bosz om de top van de Ligue 1 aan te vallen, terwijl Van Bommel met Wolfsburg hoge ogen wil gooien in de Bundesliga en ook in de Champions League succesvol te zijn. Waar het voor Bosz pas de eerste oefenwedstrijd was, staat Van Bommel in Duitsland nu al enigszins onder druk. Zijn ploeg verloor de vorige twee oefenduels van clubs uit de 2. Bundesliga (0-3 tegen Hansa Rostock en 0-1 tegen Holstein Kiel).

Op de trainers na stonden er geen Nederlanders op het wedstrijdformulier. Wout Weghorst - die vrijdag te horen kreeg dat hij zich op mag maken voor een serieuze concurrentiestrijd - geniet na het EK nog van zijn vakantie. Bosz moet op zijn beurt het gemis van de naar FC Barcelona vertrokken Memphis Depay zien op te vangen bij Lyon. De 25-jarige Moussa Dembélé [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/387714/bosz-vertelde-nieuwe-ploeg-heb-een-hekel-aan-laffe-spelers/,_blank,werd aangewezen] voor die taak en was tegen Wolfsburg alvast trefzeker. Na een vroege 1-0 van Karl Toko Ekambi verzorgde Dembélé de tweede Franse treffer.

Kort daarna deed de ploeg van Van Bommel voor het eerst iets terug via Daniel Ginczek. Hij bepaalde de ruststand op 2-1. In de tweede helft liep Lyon verder uit, onder meer door een vroege goal van opnieuw Ekambi. Laat in de wedstrijd kreeg de thuisploeg vanaf elf meter de kans om er ook nog 4-1 van te maken. De pas achttienjarige Eli Wissa miste niet van elf meter en tekende daarmee voor de eindstand.

Zo verloor Van Bommel voor de derde keer op rij een oefenduel met Wolfsburg. De voormalig PSV-trainer heeft nog drie weken de tijd om het op de rit te krijgen: op 8 augustus begint het seizoen met een bekerwedstrijd tegen Preußen Münster. Op dezelfde dag begint voor Bosz en zijn mannen de Ligue 1. In de eerste wedstrijd speelt Lyon thuis tegen Stade Brest. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen