Mirror: 'Van Dijk leidt spelersprotest tegen komst Van Gaal'

17 juli 2021, 23:37   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Als het aan enkele sterkhouders ligt, wordt Louis van Gaal niet de nieuwe trainer van Oranje. De verwachting is dat de 69-jarige oefenmeester zijn pensioen zal verruilen voor een derde termijn als bondscoach, maar naar verluidt ziet een groot deel van de spelersgroep dat niet zitten.

Dat meldde althans de Britse sensatiekrant The Mirror. Virgil van Dijk - die het verhaal zelf al snel ontkrachtte - werd daarbij in het bijzonder genoemd. Hij zou het protest van de spelers tegen de komst van Van Gaal leiden. De krant schreef dat meerdere topspelers zich tegen Van Gaal hebben gekeerd, van wie ook Georginio Wijnaldum bij naam wordt genoemd. 

De spelers zouden zelf een voorkeur hebben voor Henk ten Cate, die zich volgens de krant heeft teruggetrokken toen duidelijk werd dat de KNVB Van Gaal als eerste keuze zag. Ten Cate zelf gaf eerder inderdaad aan dat hij niet beschikbaar was. Zijn reden daarvoor was echter dat 'er te veel is gebeurd', doelend op de eerdere gebroken belofte over het bondscoachschap in 2017.

De vraag lijkt inmiddels niet meer of, maar wanneer Van Gaal de nieuwe bondscoach wordt. Het Algemeen Dagblad voorspelde vrijdag dat hij het afgelopen weekend al gepresenteerd zou worden, maar volgens Valentijn Driessen bleek het langer te duren dan verwacht werd. Toch verwachtte ook hij dat het tot een akkoord komt. "Ik denk niet dat ze snel zullen afhaken en ik denk dat Van Gaal op sommige punten ook wel wat water bij de wijn zal doen."

Lees ook: Van Dijk komt met duidelijke reactie: "Dit verhaal is onzin"

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen