Lof voor Stengs na oefenduel: "Dé attractie van de wedstrijd"

18 juli 2021, 08:52   Bijgewerkt: 18 juli 2021, 09:10

Calvin Stengs heeft twee dagen na zijn transfer ook zijn officieuze debuut voor OGC Nice erop zitten. In de met 2-1 gewonnen oefenwedstrijd tegen Dinamo Kiev deed de van AZ overgekomen aankoop een helft mee. In die korte tijd maakte hij indruk op onder meer zijn trainer Christophe Galtier. 

"Hij heeft slechts een keer meegetraind en moet zijn draai in het elftal nog vinden, maar ik vond het interessant om hem met Youcef Atal (de rechtsachter, red.) te zien", zei de Franse oefenmeester over het debuut van Stengs. "Aan de rechterkant maak ik me weinig zorgen", werd hij geciteerd door L'Équipe.

De Franse krant beschreef hoe hij Stengs met links naar binnenkwam om zijn ploeggenoten van scherpe passes te voorzien. 'Hij doet Galtier denken aan Dimitiri Payet.' Ook de krant zelf was lovend over het optreden van Stengs. Hij werd 'dé attractie van de wedstrijd' genoemd.

Stengs tekende eerder deze week een vijfjarig contract bij de Franse club, die vorig seizoen als nummer negen eindigde in de Ligue 1. Bij Nice werd hij ploeggenoot van onder meer oud-Ajacied Kasper Dolberg. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen