Koeman spreekt zich uit over Memphis, Messi, Pedri en Agüero

18 juli 2021 – Ronald Koeman bereidt zich met zijn ploeg voor op zijn tweede seizoen bij FC Barcelona. De voorbereiding verloopt door de financiële situatie van de club niet helemaal op rolletjes, maar toch kon hij met onder meer Memphis Depay en Sergio Agüero al enkele versterkingen aan zijn selectie toevoegen. Op het officiële kanaal van de club ging Koeman in op de verwachtingen van deze en enkele andere spelers.

Koeman spreekt zich uit over Memphis, Messi, Pedri en Agüero

Lionel Messi
Te beginnen met Lionel Messi, die nog altijd niet heeft bijgetekend bij Barça. Een akkoord is er al, maar de club moet eerst budget vrijmaken om zijn contractverlenging mogelijk te maken. Koeman hoopt uiteraard snel over de speler te kunnen beschikken. "Hij is heel belangrijk. Afgelopen seizoen had hij een lastige start, maar hij heeft weer laten zien dat hij de beste ter wereld is."

"Hij maakte dertig doelpunten in La Liga en leverde daarmee veel op punten voor het team. Ook heeft hij het eindelijk laten zien bij het nationale team", doelde hij op de Copa América winst van Argentinië, de eerste prijs die Messi met zijn land pakte. "Laten we hopen dat we een overeenkomst kunnen sluiten voor meerdere jaren. Ook voor de mensen in het stadion die de beste speler van de wereld willen bewonderen."

Pedri
Ook is Koeman uiteraard blij komend seizoen opnieuw over de talentvolle Pedri te kunnen beschikken. "Niet iedereen kende hem, maar toen hij kansen begon te krijgen in het eerste team, liet hij zien dat hij al op achttienjarige leeftijd het niveau van FC Barcelona aan kan. Zijn ontwikkeling in La Liga was geweldig en hij speelde een enorm goed EK, waar hij wederom liet zien een groot talent te zijn. We zijn blij dat hij deel zal uitmaken van de toekomst van deze club."

Memphis Depay
Koeman lichtte ook zijn versterkingen uit, te beginnen met Memphis Depay. "Ik kende hem al van de Nederlandse nationale ploeg", vertelde hij. "Hij heeft grote stappen gemaakt toen hij van United naar Lyon ging en werd zelfs aanvoerder van die ploeg. Maar Barcelona is een grotere club dan Lyon. Hij is op een goede leeftijd, 27, en kan op verschillende posities voorin spelen. Hij maakt doelpunten, geeft assists en zorgt voor meer concurrentie in de voorhoede."

Sergio Agüero 
Dat laatste geldt ook voor Sergio Agüero, die transfervrij werd overgenomen van Manchester City. "Hij heeft heel veel ervaring en geweldige kwaliteiten in de zestien. Het is een echte afmaker. We hopen dat we hem fysiek in orde kunnen krijgen. Vorig seizoen had hij wat blessures en was hij fysiek niet top. We geven hem de kans om weer op niveau te komen en voorin het verschil te maken. Met hem, Messi, Depay, Ansu Fati, Griezmann en Braithwaite hebben we voldoende concurrentie voorin."

LaLiga

gerelateerd