Kuntz boos: Honduras noemt racisme-incident 'misverstand'

18 juli 2021, 12:43

Bondscoach Stefan Kuntz was niet te spreken over het statement dat de voetbalbond van Honduras naar buiten bracht na het racisme-incident tijdens een onderlinge oefenwedstrijd. De Duitsers stapten van het veld nadat Jordan Torunarigha herhaaldelijk racistisch werd bejegend. De bond sprak echter van een 'misverstand'. 

'Honduras is een multicultureel land en deze diversiteit straalt onze Olympische ploeg ook uit', schreef de voetbalbond van Honduras in een brief, gepubliceerd op de eigen social media-kanalen. 'We benadrukken het feit dat dit specifieke geval op een misverstand tussen spelers van beide landen berust, waarna de wedstrijd uiteindelijk gestaakt werd.' 

Die boodschap wakkerde de woede bij Kuntz, bondscoach van de Olympische ploeg van Duitsland, alleen maar verder aan. "Toen ik vroeger thuiskwam met een slecht cijfer, zei ik ook tegen mijn moeder dat het een misverstand was tussen mij en de docent", zei hij cynisch. "Ik kan er beter niks meer over zeggen", werd Kuntz geciteerd door het Duitse Kicker.

Hij vertelde wat er volgens hem gebeurde tijdens het oefenduel tussen de landen. "Vijf minuten voor het einde van de wedstrijd was er opstootje. Ik zag de gezichtsuitdrukking en gebaren van Jordan, dus ik rende de dugout uit. Hij was ontzettend overstuur, omdat hij herhaaldelijk racistisch was bejegend. Dit gaat tegen onze waarden in en kunnen we niet tolereren. We nemen onze speler volledig in bescherming. Daarom hebben we besloten van het veld te stappen en de scheidsrechter en tegenstander hierover te informeren."

Lees ook: Duitsers stappen van het veld

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen