Mulenga blijft bij Go Ahead: oudste veldspeler van de Eredivisie

18 juli 2021 – Jacob Mulenga gaat met Go Ahead Eagles mee de Eredivisie in. De 37-jarige aanvaller liep uit zijn contract, maar tekende zondag bij voor nog een jaar. Daarmee is hij na het aangekondigde afscheid van Arjen Robben vooralsnog de oudste veldspeler van het komende Eredivisieseizoen. 

Mulenga blijft bij Go Ahead: oudste veldspeler van de Eredivisie

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou. Stop op tijd 18+, hands24x7.nl.

"Ik voel me vereerd dat ik nog een jaar heb bijgetekend en met Go Ahead Eagles in de Eredivisie mag spelen", vertelde Mulenga, die vorig seizoen als sporadisch basisspeler goed was voor zes goals en één assist in 28 wedstrijden (waarvan zestien als invaller). "Ik heb een goede relatie met de clubleiding van Go Ahead en de staf van de eerste selectie. Het was daarom een gemakkelijke keuze om bij de club te blijven."

Ook in de Eredivisie verwacht Mulenga een bijdrage te kunnen leveren. "Ik heb vijf jaar met FC Utrecht in de Eredivisie gespeeld en weet precies wat we kunnen verwachten. Natuurlijk besef ik dat Go Ahead geen groot budget heeft, maar we hebben wél supporters die alles geven en daarom voor ons als spelers een reden zijn om ook alles te geven op het veld. Eén ding kan ik de supporters daarom alvast meegeven: we zullen elke wedstrijd met hartstocht en passie spelen en elk duel benaderen alsof het een finale is."

Oudste veldspeler
Door het nieuws is Mulenga, geboren op 12 februari 1984, vooralsnog de oudste veldspeler van het komende Eredivisieseizoen. De drie weken oudere Arjen Robben kondigde onlangs namelijk zijn afscheid aan. Édgar Barreto van NEC, vijf maanden jonger dan Mulenga, staat vooralsnog op twee. De oudste doelman is vooralsnog de 38-jarige Maarten Stekelenburg, gevolgd door ploeggenoot Remko Pasveer (37).

Reacties

Eredivisie

gerelateerd