Van Hooijdonk laat zich gelden tijdens debuut namens Bologna

18 juli 2021, 19:05

Sydney van Hooijdonk heeft zijn eerste wedstrijd als speler van Bologna achter de rug. De ploeg van trainer Sinisa Mihajlovic opende de voorbereiding op het nieuwe seizoen met een 6-1 overwinning op GS Bagnolese. Het vijfde doelpunt kwam op naam van de Nederlandse spits.

Mihajlovic had tijdens de eerste oefenwedstrijd meteen speelminuten ingeruimd voor Van Hooijdonk. In de eerste helft liet Bologna de tegenstander uit de Serie D kansloos en halverwege stond het al 5-0. Nadat Riccardo Orsolini (2x), Nicola Sansone en Kevin Bonifzai het net hadden gevonden, pikte ook de ex-speler van NAC Breda zijn doelpuntje mee.

Na de intikker van Van Hooijdonk viel er een verrassend doelpunt van Bagnolese. Arsid Selmani maakte er namelijk 5-1 in van tegen Bologna, waar ook Stefano Denswil in actie kwam. De verdediger liet zich in de slotfase nog zien door de 6-1 voor zijn rekening te nemen. Ook Jerdy Schouten en Mitchell Dijks maakten hun opwachting.

Van Hooijdonk streek deze zomer neer bij Bologna nadat zijn contract bij NAC Breda afliep. De Bredanaars slaagden er niet in om de Eredivisie te bereiken en de spits besloot dus een nieuw avontuur te zoeken. De rechtspoot tekende een contract voor vier seizoenen in het Stadio Renato Dall'Ara.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen