'Bayern wil profiteren en plaatst Dest op verlanglijstje'

18 juli 2021, 22:29

Sergiño Dest staat opnieuw in de belangstelling van Bayern München. De Duitse topclub is op zoek naar een extra rechtervleugelverdediger en hoopt te profiteren van de financiële situatie van FC Barcelona. De Catalanen moeten namelijk spelers verkopen om Lionel Messi te kunnen behouden.

Het is onduidelijk of Dest ook tot de verkrijgbare spelers behoort, maar volgens het Spaanse medium Diario SPORT gaat Bayern in ieder geval een poging wagen. De club uit Beieren zou naar verluidt al contact hebben gezocht om de mogelijkheden rond Dest, Sergi Roberto en Emerson te bespreken. De voorkeur van Bayern gaat echter hoe dan ook naar Dest.

De international van de Verenigde Staten werd als speler van Ajax al gelinkt aan Bayern. Destijds koos hij niet voor de Bundesliga, maar ging hij naar Barcelona. Ajax ontving een jaar geleden zo'n 21 miljoen euro voor de rechtsback, die tijdens zijn eerste seizoen 41 keer in actie kwam namens de Catalanen. Daarin was Dest goed voor drie doelpunten.

Barcelona wil Messi graag houden en moet daarom spelers van de loonlijst schrappen om salaris vrij te maken. Het is onduidelijk hoe Dest tegenover een eventuele transfer staat. Hij lijkt onder trainer Ronald Koeman in ieder geval te kunnen rekenen op de nodige speelminuten. Dest ligt tot medio 2025 vast in Camp Nou.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen