'Is het voor Ajax verantwoord nóg meer geld te weigeren?'

19 juli 2021 – Ajax beleeft vooralsnog een relatief rustige transferzomer. De Amsterdammers namen weliswaar afscheid van enkele spelers, maar het kampioenselftal is nog bijeen. Tel daarbij op dat Steven Berghuis werd aangetrokken en er kan rustig geconcludeerd worden dat trainer Erik ten Hag in luxe baadt. Bovendien is er volgens De Telegraaf nog vijftien miljoen euro over voor nieuwe aankopen.

'Is het voor Ajax verantwoord nóg meer geld te weigeren?'

Ajax heeft na de afgeketste Sulemana-deal nog flink wat geld te besteden om de selectie van trainer Ten Hag van een kwaliteitsimpuls te voorzien. Maar mocht directeur voetbalzaken Marc Overmars willen proberen om Steven Bergwijn over te nemen van Tottenham Hotspur, dan zal er eerst meer geld moeten worden verdiend om de transfer te kunnen bekostigen.

Het ligt in de lijn der verwachting dat Ajax deze zomer nog wel afscheid neemt van een paar spelers. Allereerst André Onana, die een persoonlijk akkoord heeft bereikt met Olympique Lyon. Het verschil tussen vraag (tien miljoen euro) en aanbod (vijf miljoen euro) is nog wel groot. Nicolás Tagliafico is toe aan een nieuwe uitdaging, terwijl David Neres op de nominatie staat om verkocht te worden.

Maar het is volgens Mike Verweij van De Telegraaf 'oorverdovend stil' rondom Tagliafico en Neres. In dat opzicht is het interessant om te zien wat het afwijzen van het bod van Stade Rennes op Edson Álvarez tot gevolgen heeft. 'Is het voor Ajax verantwoord nóg meer geld te weigeren als Rennes met een verhoogd bod terugkomt? Dreigt dan een Nicolai Jørgensentje, die voor 17 miljoen euro naar Newcastle United kon, maar door Feyenoord aan zijn contract werd gehouden.'

Ajax

gerelateerd