Casiraghi nieuwe coach Jong Italië

24 juli 2006, 16:08

Niet alleen bij het 'grote' Italië, maar ook bij Jong Italië is sprake van een wisseling van de wacht. Waar bij het A-elftal Marcello Lippi plaatsmaakte voor Roberto Donadoni, heeft bij het beloftenelftal Pierluigi Casiraghi de functie overgenomen van Claudio Gentile. 

Gentile, die vorige maand nog op de bank zat tijdens het jeugd-EK in Portugal, was al zes jaar in dienst als bondscoach van de Italiaanse beloften. In deze zes jaar boekte hij veel succes, waarbij de Europese jeugdtitel van 2004 een absoluut hoogtepunt was. Toch heeft de Italiaanse bond besloten om het contract van Gentile, dat deze maand afliep, niet te verlengen. In Portugal sneuvelde Jong Italië in de groepsfase, na onder meer een nederlaag tegen Jong Oranje.

De oefenmeester zal worden vervangen door oud-aanvaller Pierluigi Casaraghi. De 37-jarige Casiraghi, die 44 keer uitkwam voor de nationale ploeg, moet Jong Italië nu naar het EK van 2007 in Nederland zien te loodsen. Casiraghi krijgt hierbij assistentie van een andere oud-international, namelijk Gianfranco Zola. De oud-spits van onder meer Chelsea is toegetreden tot de technische staf van het beloftenelftal.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen