PSV treft in eventuele volgende ronde Celtic of Midtjylland

19 juli 2021, 12:19   Bijgewerkt: 19 juli 2021, 17:06

PSV heeft maandagmiddag meer duidelijkheid gekregen over de route naar het hoofdtoernooi van de Champions League. Overleeft de Eindhovense club het tweeluik met Galatasaray, dan treft het Celtic of FC Midtjylland in de derde voorronde van de Champions League. Dat heeft de loting in het Zwitserse Nyon maandagmiddag uitgewezen.

PSV eindigde het afgelopen seizoen op de tweede plaats in de Eredivisie en verdiende daarmee een ticket voor de tweede voorronde van de Champions League. Het Europese avontuur van de ploeg van trainer Roger Schmidt begint komende woensdag tegen Galatasaray. Eerst wordt er thuis gespeeld, een week later in Turkije.

De Eindhovenaren wisten voorafgaand aan de loting welke clubs uit de koker konden rollen. Dat waren naast de winnaar van Celtic tegen Midtjylland ook Shakhtar Donetsk, Benfica, AS Monaco. Op papier heeft PSV dus gunstig geloot. Wordt ook het tweeluik met Celtic/Midtjylland, dan moet daarna nog de play-offs worden overleefd om de groepsfase van de Champions League te bereiken.

Wordt ten koste van Galatasaray de derde voorronde van de Champions League bereikt, dan is PSV in elk geval tot de winterstop verzekerd van Europees voetbal. Het overleven van de tweede voorronde levert namelijk minimaal een ticket voor de groepsfase van de Europa League op. Verliest PSV het tweeluik, dan stromen de Eindhovenaren in de derde voorronde van de Europa League in.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen