Ex-Feyenoorder in Kosovo: "Drita is te vergelijken met PEC Zwolle"

22 juli 2021 – Simon Loshi weet wat Feyenoord te wachten staat als het vanavond aftrapt tegen FC Drita. De 21-jarige verdediger speelde jarenlang in de jeugd van de Rotterdammers en is inmiddels actief bij het Kosovaarse KF Feronikeli. De geboren Tilburger kent de opponent van Feyenoord goed.

Ex-Feyenoorder in Kosovo: "Drita is te vergelijken met PEC Zwolle"

"Zij spelen echt een soort tiki-taka-voetbal", vertelt Loshi in gesprek met ESPN. "Ze proberen altijd het spel te maken en ze zijn technisch. Al verwacht ik niet dat ze dat tegen Feyenoord ook zullen doen. Normaliter gaan ze dan wat achterover hangen. Ze hebben deze zomer drie spelers bij ons weggehaald. Goede voetballers."

Volgens Loshi betekent het in Kosovo veel dat een grote clubs als Feyenoord op bezoek komt. "We zijn van ver gekomen, maar dat er een ploeg als Feyenoord langskomt, betekent veel. In voetbal kunnen er altijd gekke dingen gebeuren. Als Feyenoorder hoop ik dat ze winnen, maar voor het Kosovaarse voetbal zou het zo veel betekenen als Drita kan stunten."

"Ik vind ik het moeilijk om een voorspelling te doen", aldus Loshi, die verwacht dat Feyenoord aan het langste eind gaat trekken. Ik wil Drita niet tekort doen, maar ook weer niet te veel credits geven. Als ik ze met een Nederlandse ploeg moet vergelijken is het een beetje het niveau van PEC Zwolle. Ik denk dat Feyenoord in Pristina met 1-3 wint."

Feyenoord

gerelateerd