Heerenveen lost defensieve problemen op en legt Van Beek vast

19 juli 2021, 17:31

Sven van Beek mag zich vanaf vandaag officieel speler van sc Heerenveen noemen. De centrumverdediger werd al enige tijd in verband gebracht met een transfer naar de club uit Friesland. Heerenveen maakte de komst van de transfervrije Gouwenaar via de clubkanalen bekend.

"Sven is een echte verdediger met een no-nonsensementaliteit", aldus technisch manager Ferry de Haan over zijn nieuwste aanwinst. "Wij denken dat hij met zijn kwaliteit en karakter wat extra's kan toevoegen aan de selectie. We zijn dan ook blij dat hij voor ons heeft gekozen."

Van Beek (26) tekent in het Abe Lenstra Stadion een contract voor twee seizoenen. Hij sluit meteen aan bij het eerste elftal, dat eerder vandaag voor een trainingskamp afreisde naar Garderen. In het centrum van de defensie moet Van Beek gaan concurreren met onder meer Pawel Bochniewicz en Ibrahim Dresevic.

De transfer naar Heerenveen is een streep door de rekening van Willem II. De Tilburgers huurden hem afgelopen seizoen van Feyenoord en hadden hem graag in Noord-Brabant gehouden. Namens Feyenoord speelde Van Beek 153 wedstrijden. Met de Rotterdammers werd hij een keer landskampioen en won hij twee keer de KNVB Beker en Johan Cruijff Schaal.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen